Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2017 15:42:43 - Šarlotka

kvalita potravin

Jurečka si před volbami vzpomněl, že existuje problém s kvalitou potravin, která se u stejných značek v různých zemí liší a chce to na půdě EU změnit. Má podle vás šanci? Zabývá se tímto Brusel? Protože oni ty nekvalitní potraviny jsou jen v pár státech, takže si myslím, že jí je to jedno. Ale není tohle zásadnější problém, než zakřivení okurek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.02.2017 9:34:04 - Pavel Telička
Dobrý den, Šarlotko, sám jsem na problém upozorňoval již před lety, a to opakovaně. Ne proto, že by byly volby, ale protože jsme s manželkou byli otráveni z vlastní zkušenosti z Bruselu a z Prahy. Mluvil jsem o tom i s představiteli některých společností, ale bylo to jako do dubu. Nejde jen o to, že ty stejné produkty mají mnohdy jinou chuť u nás a v zahraničí. To lze do jisté míry pochopit, protože ty vstupní suroviny mají svá specifika v každé zemi. Ale stačí se podívat na ovoce, zeleninu, ale i další. To, co se u nás mnohdy nabízí jako standard, by si například v Bruselu vůbec nedovolili, nikdo by to nekoupil (a je jedno, zda to je domácí, nebo z dovozu). Manželka byla i svědkem vnitropodnikové kontroly (byli to cizinci) v jednom řetězci (na Smíchově :) ) a světe div se, hned vše vypadalo jinak. Vymydlený personál, všichni s úsměvem, ovoce i zelenina nadstandard atd. Takže ono by to asi i šlo. Kde vidím problém? No, začněme u nás, u spotřebitelů. My to prostě tolerujeme. Chápu, že mnozí z nás mají nějaký omezený rozpočet, ale přesto. I u nás jsou rozdíly. Za druhé, nemusíme se obracet na EU, co třeba naše kontrolní a inspekční orgány? A co příslušné ministerstvo? Věřím, že se mnohé dá zlepšit vlastními silami. Nevím, o čem chce ministr Jurečka jednat v Bruselu (možná mi to řekne, chce se v příštích dnech sejít), ale začal bych doma. Pak lze přemýšlet, zda je tady nějaký rozměr, který by spadal do působnosti EU. Osobně ho hledám s obtížemi, ale stojí za to o tom přemýšlet. Závěrem – nenechte se krmit těmi zakřivenými okurkami :) . Mějte se fajn. PT