Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2017 15:49:20 - faninka

Zaprodanci

To podle mě jste. Nechápu, proč jste se spojili se STAN? Proč si myslíte, že vám to pomůže? Sami byste se do sněmovny dostali, ale takhle? Navíc řada z vás je proti, takže akorát štěpíte stranu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2017 9:49:54 - Ing. Ivo Bezecný
 Mohu odpovědět otázkou? Proč bychom se se STAN neměli spojit? Proč bychom neměli hledat další potenciální okruh partnerů za účelem zvýšení a zesílení vlastní role ve společnosti? Nejde přece jen o to, dostat se do Sněmovny. Politiku děláme proto, abychom naše názory na řešení věcí veřejných a vytváření celkového prostředí pro život občanů byly akceptovatelné co největší částí společnosti. Volební výsledky KDU-ČSL se však dlouhodobě pohybují v rozmezí 5-7 %, což není příliš velký potenciál pro uplatnění výraznějšího vlivu na utváření života v naší zemi. Je proto dobré si přiznat, že asi něco děláme špatně, že možná naše postoje voliče odrazují, že možná nemají důvěru v prostředí, z něhož většina nás členů KDU-ČSL pochází. V tom případě je dobré ukázat, že nedůvěra, obavy, strach nejsou na místě, že umíme spolupracovat s jinými subjekty z úplně jiného prostředí, že umíme podpořit I jiné myšlenky, než ty které pochází z našich vlastních hlav. Chceme lidem dokázat, že když nemají starostové zábrany ke spolupráci s nami, proč by voliči měli mít zábrany volit křesťanskodemokratickou stranu? Aktivním hledáním potenciálních partnerů a rozšířením okruhu témat svého volebního programu se snažíme prolomit určitou izolovanost, která je částečně ještě stale důsledkem anti křesťanského prostředí komunistického režimu, ale částečně I naším vlastním neuměním hovořit s občany mimo naší názorovou a duchovní sféru. Chceme lidem ukázat, že křesťanská demokracie je moderní stranou upírající svůj pohled a vize do budoucnosti, a že v žádném případě se nejedná o relikt zkostnatělé a prudérní doby minulé. Už v minulosti jsmě měli dobře nakročeno z lidovecké minulosti prostřednictvím spolupráce s jinými liberálními stranami (Unie svobody, ODA), leč nadějná cesta nebyla dokončena. Až do nástupu předsedy Bělobrádka se KDU-ČSL topila vice v interních problémech (viz případy Kalousek, Čunek) místo aby pracovala na svém dalším rozvoji. Předseda Bělobrádek nabídl novou vizi, novou cestu, nové myšlenky. K těm patří I návaznost na Luxovo rozkročení za účelem získat nové voliče a tím posílit význam strany mezi ostatními politickými subjekty. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Předseda Bělobrádek se pustil do práce a já jemu (I sobě) přeji hodně úspěchů. Je to správná cesta pro ty, kteří už mají dost stálého strachu o překročení 5% hranice pro vstup do Sněmovny.. Starostové jsou dobrým partnerem, slušným partnerem a jsem rád, že mají o spolupráci s KDU zájem. věřím, že vytvoříme dobré partnerství a že nám voliči budou důvěřovat.