ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2017 22:30:58 - jiriIV

Vážený pane Senátore.

Turecké referendum. Posílení pravomoci prezidenta v podstatě diktatura. Vyhrožování že vypoví dohodu s EU ohledně migrantů což stálo miliony eur. Rok měla EU na to aby posílila vnějších ochranu hranic ale nic se nestalo. Co bude dělat EU až to Turci spustí? Dnes už nemají ani zájem v pokračování rozhovorů o vstupu do EU. Děkuji za Váš názor.
S přáním hezkého dne Jiří Lípa Val.Mez.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2017 3:26:01 - Jan Veleba

 Vážený pane Lípo, vidím to tak, že nazrála situace, kdy konečně budou odstaveni politici, kteří dovedli EU, to je většinu Evropy, tam, kde nyní je a kam se v nejbližší budoucnosti řítí - tedy je v rozkladu, úpadku a ohrožení islámskou civilizací a vlastním neefektivním systémem diktátu nikým nevolených řídících samozvaných elit.

Neklamnou známkou počátku masívního pohybu je porážka zastánců EU v referendu ve Velké Británii. Dále to jsou prezidentské volby v Rakousku, kde těsné vítězství Norberta Hofera ze Svobodné strany Rakouska z 22.5.2016 zastavil Ústavní soud, aby v opakovaném 2. kole voleb 4.12. vyhrál Alexander Van der Bellen (Zelení) poměrem 51,7% : 48,3%. Následovaly letošní březnové volby v Holandsku a těsná prohra Geerta Wilderse z protiislámské Strany pro svobodu. No a to hlavní je před námi. 23.4. proběhne 1. kolo prezidentských voleb ve Francii, 2. kolo 7.5. a zmizí ze scény Hollande, jinak přicmrndovač Merkelové. Jedna z hlavních favoritek těchto voleb, představitelka Národní fronty Marine Le Pen má v programu vyvedení Francie z EU i z NATO.

A konečně, v druhé polovině září proběhnou parlamentní volby v Německu a bude se s velkou pravděpodobností poroučet ta, která je osobně zodpovědná za invazi nelegálních migrantů a za nečinnost EU při ochraně svých hranic, kancléřka Angela Merkelová. Ta, která si permanentně osobuje právo jednat za celou EU a svoje chybná rozhodnutí diktovat ostatním. Jen si vzpomeňte - "My to zvládneme", "Islám do Německa patří" atd. Nakonec to byla ona, která se rozhodující měrou podílela na dohodě s Erdoganem, po níž má, dnes už v podstatě osmanský vládce, v rukou všechny trumfy.

Sečteno a podtrženo EU má dvě možnosti. Buďto se rychle vzpamatuje a do čela se postaví politici střihu de Gaulla a urychleně se vystaví vnější obrana proti dalším masám migrantů a razantně se začnou řešit vnitřní nelegální i legální radikální islamisté a zajistí se bezpečnost obyvatel a nebo nastane neřízený rozpad a chaos. Čas zlomu, kdy se rozhodne o dalším vývoji Evropy vidím maximálně 1 rok. Nastolení funkčnosti EU je ovšem podmíněno hlubokou reformou řídících složek EU počínaje Evropskou komisí. Osobně si myslím, že se tak nestane a že je třeba dát průchod lidovému referendu o setrvání či vystoupení, připravovat se na budoucnost a opřít se při tom o země V4.