Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2012 14:01:10 - Nina

Tlačíme na vládu, aby směrem k Šluknovsku splnila své sliby

Situace ve Varnsdorfu se znovu údajně znovu dramatizuje, protože ve městě vznikají nová ghetta. Co s tím budete dělat? Co když se situace opět rozšíří a s příchodem léta přijdou opět nepokoje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2012 18:30:29 - Jana Vaňhová
Situací v sociálně vyloučených lokalitách mimo jiné monitoruje i Pracovní Skupina Ústeckého kraje, která vznikla letos na jaře. Situaci ale jen nemonitorujeme, snažíme se ji v rámci našich kompetencí řešit. Tento týden bude Poslanecká sněmovna opět projednávat Ústecký balíček, který legislativně řeší největší neduhy v sociálně vyloučených lokalitách – trestání opakovaných přestupků, hazard a sociální bydlení. Je velmi pravděpodobné, že jej pravicoví politici smetou ze stolu vzhledem k blížícím se krajským volbám. S tím počítáme. Nicméně náš balíček přinutil vládu alespoň k nějaké činnosti. Tím mám na mysli připravovanou novelu trestního zákoníku, který obsahuje náš požadavek na posuzování opakovaně páchaných přestupků jako trestný čin. Navíc zavádí centrální registr trestů, po kterém voláme již několik let.

Tlačíme na vládu, aby směrem k Šluknovsku splnila své sliby, jako je například podpora při vytváření nových pracovních míst. Materiálně jsme pomohli dovybavit vznikající speciální pořádkovou jednotku. Na září připravujeme velkou Bezpečnostní konferenci, která bude hodnotit nejenom změny v uplynulých letech, ale hledat řešení pro další období. Byť situace není zdaleka dokonalá a současná vláda stále není dostatečně akceschopná, změny, které povedou k zlepšení stavu v sociálně vyloučených lokalitách, se pomalu začínají realizovat.