Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2017 10:55:27 - Knopková

ústavy

Myslím, že mi ministryně Marksová neodpoví. Ptám se tedy i vás. Pokud u nás hledáte ústav, který by se postaral o nemocné kteří potřebují 24 hodinovou péči, je to velký oříšek. Stejně tak u nás chybí zařízení paliativní péče, domovy pro seniory a mohla bych pokračovat. Ptám se proč, kdo je za to odpovědný a co jste vy jako strana u vlády změnili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2017 14:17:32 - Mgr. Jana Pastuchová
 Dobrý den, paní Knopková,

děkuji za Váš dotaz. O  nemocné, kteří potřebují 24 hodinovou péči, se nyní starají v nemocnicích nebo v léčebnách dlouhodobě nemocných. Pokud ale máte na mysli zařízení pro například mentálně postižené apod., musím s Vámi souhlasit, v ČR jich máme nedostatek. Domovy pro seniory zřizují obvykle kraje, nikoliv stát, tam moc zasáhnout neumíme.

 Nicméně, máte pravdu, paní ministryně nerada odpovídá na dotazy, na které nemá odpověď. Jde hlavně o problémy, které dosud nedokázala vyřešit. Hnutí ANO je ve vládní koalici, rezort práce a sociálních věcí pod nás bohužel nespadá, snažíme se ale dotlačit ministerstvo práce i ministerstvo zdravotnictví k tomu, aby tyto problémy řešily a celkově věnovaly této problematice větší pozornost. Já osobně se zabývám hlavně paliativní péčí a podporuji především její mobilní variantu. Aktuálně mj. probíhá pilotní projekt, který řeší financování této péče pojišťovnami.

 S úctou,

JP