Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2017 22:00:17 - Linhartová

Ostrůvky demokracie?

Není to spíš naopak že ostrůvky demokracie jsou Maďarsko a Polsko ? U nás žádná demokracie není. Copak se lidi mohou domoci svých práv? Je tady sociální nespravedlnost kdy důchodci berou 6000. soudci 100 000 a o vás ani nemluvě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2017 16:21:48 - Pavel Telička
Dobrý den, paní Linhartová, já jsem přesvědčený, že přes veškerou nedokonalost a přes některé individuální excesy máme u nás fungující demokracii a že situace je mnohem lepší, než v současném Polsku nebo Maďarsku. Jinou otázkou je, zda si některé sociálně slabší skupiny obyvatel nezaslouží lepší podporu ze strany státu. Hovoříte o  důchodci, který má 6000. Znám důchodce, kteří mají mnohem více. Záleží, kdo kolik vydělával, zda si spořil apod. Tím tu otázku nebagatelizuji a jsem pro, abychom na důchodce a handicapované mysleli mnohem více než dosud. Chci však také říct, že záleží i trochu na každém z nás. Nemyslím si současně, že je fér srovnávat mimořádně nízký důchod některých důchodců s platem soudce, což je mimořádně náročné a zodpovědné povolání. Nechť mají slušné platy, jako jinde ve světě, a pak na ně mějme vysoké nároky. Zdraví PT