Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2017 11:39:08 - Jaroslav II

Pane poslanče

děkuji Vám za velmi obsáhlou odpověď k mému minulému dotazu. Oceňuji čas, který jste tomu věnoval. Přesto se Vás musím zeptat: Znáte skutečně znění Severotlantické smlouvy o NATO? Pokud ano, tak byste měl vědět, že jediným závazkem, který vůči NATO máme, je řešit veškeré mezinárodní spory mírovými prostředky, a opírat se při tom o Chartu OSN. Což jasně říká článek 1. Všechny ostatní články jsou pouze orientační deklarativní vodítka, z nichž však je jasné jedno - ani NATO, ani jakýkoliv jiný bezpečnostní útvar v Evropě nebude fungovat bez silných a bojeschopných národních armád. Článek 3 jasně vyjadřuje vůli stran vytvářet vlastní bojeschopné armády, zatímco článek 5 říká, že v případě napadení některé země NATO se tato země bude bránit sama, a pokud to nezvládne, požádá spojence. Ti jí buď pomohou, nebo nepomohou. Podle vlastního uvážení a možností. Myslím, že té "pomoci spojencům" ze strany ČR už bylo dost. Je načase začít se zase starat o svou bezpečnost podle článku 3. Co Vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2017 15:28:55 - Ing. Bohuslav Chalupa
 odpověď je jednoduchá - ANO znám alianční smlouvu a ANO pokud budu moci situaci ovlivňovat, je potřeba budovat bezpečnostní a obrané kapacity a schopnosti s důrazem na to, co vyjadřuje i článek 3 této smlouvy (pokud vezmemev úvahu také "selský rozum").....jakékoliv uskupení bude jen tak silné, jak nejslabší bude jeden z jeho článků...ale to je v podstatě klasika vojenství.