Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2017 9:18:05 - hostsss

Také opovrhuji p.Roučkem za jeho prohlášení...

Ale mám dotazy:
1) Bylo by možné uplatnit jako protihodnotu ke kvótám nějakou formu pomoci na dálku, nebo adopce na dálku, kterou by ČR pomáhala v Sýrii?
2) Souhlasíte, že pomoc předpokládá součinné snažení cílové osoby?
3) Pomoc existuje pouze v materiální podobě (například cihly z kterých součinností postaví dům). Peníze nejsou pomoc, ale dar. Neexistuje možnost ověřovat využití, aby například nemohli být použity na cestu do evropy.
Máte stejný názor nebo jiný?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2017 14:34:01 - Ing. Bohuslav Chalupa

1)   samozřejmě bylo, a nejen bylo, ČR řadu již delší dobu nabízí řadu aktivit jako protihodnotu za tzv. "kvóty" - do hotspotů už Česko za dva roky vyslalo 63 expertů, pro Frontex pak uvolnilo 200 policistů (z celkových 1 500 připadajících na všechny členské země EU!) a 339 policistů jsme vyslali na pomoc při hlídání hranice Schengenu v rámci bilaterálních dohod, posíláme finanční prostředky…a také, i když se to netýká Sýrie, zaměstnáváme lidi z Ukrajiny a celkově u nás žije přechodně cca 229 000 a trvale cca 277 000 cizích státních příslušníků – mezi nimi i Syřané, s některými se osobně znám…

Jistě lze žádat i o umožnění adopce a lze se zabývat urychlením celého zdlouhavého procesu – nicméně, vzhledem k tomu, že s adopcí dětí musí mimo jiné souhlasit oficiální vláda země, odkud děti pocházejí, v případě Sýrie to bude, vzhledem k situaci, značný problém, o tom si nedělejme iluze - "nejsnažší" cesta vede asi přes Mezinárodní červený kříž.....

2)      jednoznačně a nevyhnutelně

3)      každý problém má své řešení – jen nesmí chybět odvaha problém objektivně popsat, nesmí chybět kompetentní lidé, kteří na „úkor“ tzv. politické korektnosti mají odvahu pojmenovat, popsat nejen daný problém, ale odhalit i jeho příčinu a označit příslušnou viníky (což tedy byl mimo jiné i ryzí profesionál pan T. Haišman). Pak musí existovat mezinárodní společná vůle rozklíčovat finanční toky, jedno zda povedou přes „Kajmany“ nebo „Švýcary“ a nekompromisně potrestat nejen ty, co se na penězích neoprávněně přiživují, ty co tyto skutečně černé peníze zločinným způsobem doslova těží (a pak je, po legalizaci, s největší pravděpodobností používají na korupci, financování dalšího organizovaného zločinu, včetně terorismu) a také vlastníky bank, které toto umožňují. Terorismus je stále především business a teprve poté to ostatní – dokud vydělává, nezbavíme se ho.