ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2017 10:27:15 - -Che-

Dotaz

Hezký den pane senátore. Zeptám se vás: jak se díváte na věci kolem možné těžby lithia v Krušných horách? . . Je to naše surovina, stát by na ní mohl vydělat, ale už se kolem toho točí podivní lidé, Albrightová, Janeček . . včera se objevila zpráva, že vláda dala zelenou Janečkovi. Je to podle vás v pořádku? Děkuji předem za odpověd. František

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2017 12:38:30 - Jan Veleba

 ´Dobrý den. Neumím si představit, že za současného politického rozkladu vlády a speciálně ČSSD by si někdo pár dní před říjnovými parlamentními volbami něco takového vzal na svědomí. To se podle mého názoru nestane a vše ostatní jsou spekulace, ale užitečné spekulace. Ten, kdo tady bude vládnout po nadcházejících parlamentních volbách tak bude činit s vědomím, že tato záležitost je velmi ostře sledovaná a že nové OKD se zkrátka konat nebude.

Jinak mám jednoznačný názor, že případná těžba musí být pod kontrolou státu. Víte, ale když jde o peníze, tak je to u nás problém. Jen si vzpomeňte, kdo vlastní v mnoha oblastech naší země vodu a rozhoduje o její ceně a dividendy odtékají do zahraničí. A u toho nebyla žádná krvavá Madlenka, ale naši lidé, starostové a obecní zastupitelstva. Jinými slovy, když jde o peníze a osobní prospěch, tak 90% lidí podlehne. To je realita, která se snad, chtěl bych tomu věřit, postupně mění k lepšímu.