JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2011 7:33:04 - Křížovnický

Vesecká vyslovila právní názor, který sdílí značná část právníků.

Dobré ráno, zdá se mi, že měříte dvojím metrem v kauze Čunek a Drobil. Jednou paní Vesecká udělala chybu, ale ty je třeba odpouštět, zatímco kauza Drobil je neodpustitelná. Mně paní Vesecká přijde jako žena, které už o nic nejde, tak kolem sebe bezhlavě mlátí. Proč myslíte, že napodruhé je poctivá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2011 18:58:13 - JUDr. Jiří Vyvadil

Nejde o otázku poctivosti. V prvém případě, tj. Čunkově  zcela zjevně sloužila výkonné moci. Vždy má ovšem význam čas.  Před několika lety byla  tato kauze zcela krucionální a Vesecká napomohla jejímu odklizení cestou procesní delegace. Čunek sám je už ovšem dostatečně potrestán. Politicky i morálně.  Dnes už Čunkova kauza v podstatě nikoho netrápí. Naopak Drobilova  kauza je stále prioritou číslo 1. A nejen zda došlo k pletichám  proti veřejným zakázkách, ale zejména zda se přečinů, ba zločinů ( podle naplanění znaků té které kvalifikované skutkové podstaty) dopustili pánové Nečas, Drobil,a zejména John. A v tomto ohledu Vesecká odvážně naznačila, že ano. Dopustila se  nepochybně vážných chyb v minulosti, a právem byla odvolána z nejvyšší funkce,  ale v této situaci - ať již z jakéhokoliv důvodu - vyslovila právní názor, který sdílí značná část právníků. A to je hodné respektu. Jsem poslední, kdo by ji hájil za minulost. Ale v kauze Drobila a SPOL.  se vyslovila odvážně a správně. Na rozdíl od kauzy  vicepremiéra Čunka. Najít odvahu označit premiéra a ministra vnitra za potenciální pachatele je stále v této (a asi nejen v této) zemi odvážným kouskem.
 A TO TATO ZEM POTŘEBUJE. NIC VÍCE A NIC MÉNĚ.