Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2017 13:59:25 - brics.mmf

Co je na tom pravdy ? A považujete takovouto "podporu růstu" za smysluplnou ?

!!! Zahraniční dluh Česka v 1. čtvrtletí stoupl o více než bilion Kč, Pažoutík, 22. 6. 2017 13:53:44
Zahraniční dluh Česka stoupl v prvním čtvrtletí letošního roku o výrazných 1,128 bilionu Kč na 4,656 bilionu Kč. Téměř tedy dosahuje výše ročního HDP, v poměru k němu představuje 97,7 %. Meziročně byl dluh vyšší o 1,425 bilionu. Za růstem stojí především vyšší zadlužení bank a vlády související s nákupy dluhopisů zahraničními investory. Vyplývá to z předběžných údajů, které ve středu zveřejnila Česká národní banka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2017 14:09:07 - Radek Rozvoral
Dobrý den,
díky tomu, že drtivá část těch co spravují veřejné peníze nebo jsou zodpovědní za fungování systému, jsou absolutně občanům neodpovědní, tak máme právě takovéto problémy, na které se ptáte. Vše je zapříčiněno obrovským plýtváním a nehospodárným vynakládáním finančních prostředků a nehoráznou korupcí. Proto prosazujeme vymahatelnou odpovědnost všech politiků a ústavní dluhovou brzdu s legislativou podle vzoru Švýcarské konfederace. V této ústavě je uvedeno, že výdaje státního rozpočtu musí dlouhodobě odpovídat příjmům. Strategickým cílem hospodaření státu musí být vyrovnané rozpočty.
Hezký den a ať se Vám daří.