Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2012 15:50:16 - sina

Odpověď na dotaz

Co říkáte na slova pana primátora svobody že to, na čem kraje na rozdíl od státu nešetří, jsou platy svých zaměstnanců. ,,Za vlády ČSSD v krajích stouply výdaje na platy za tři roky celkem o 10 procent, jen v roce 2011 o tři procenta. Ve stejném roce u zaměstnanců státní správy klesl téměř o 10 procent.“ Jak je to například ve Vašem kraji?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2012 10:47:07 - Jana Vaňhová

Dobrý den,

není v kompetenci hejtmanů stanovovat výši platů krajských úředníků. Platy jsou určeny zákonem a prováděcími vyhláškami a krajský úřad se jimi musí řídit. Ani na minutu mě však nenapadlo, že bych mohla navrhnout snížení platů, a to ze dvou hlavních důvodů. Zaměstnanci Krajského úřadu Ústeckého kraje jsou profesionálové, svoji práci odvádění s vysokým nasazením a kvalitně. Zadruhé, nemohu přijmout zcestný princip, že za vysoké zadlužení státu mají být potrestání kvalitně pracující úředníci. Dluhy nasekala současná i předchozí vlády. Premiér proto musí tuto situaci řešit, ale nikoli tím, že bude brát těm, kteří tento stav nezavinili. To by bylo nemravné. S pozdravem Jana Vaňhová