Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2017 17:38:53 - christof

Uber

Kdyby taxikáři neměli tak špatné jméno, nemyslíte, že by Uber vůbec neexistoval? A je správné ho rušit? Neměli by se rozhodnout sami lidi, čemu dají přednost? To je jak se soukromými dopravci. Stát jim také dlouho bránil se vstupem na trh, a přitom dokáží služby poskytnout levněji a kvalitněji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2017 19:50:03 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den, 
děkuji Vám za dotaz na téma, kterému se dlouhodobě věnuji. Osobně si nemyslím, že Uber vznikl v důsledku špatného jména taxikářů i vzhledem k tomu, že se jedná o firmu, která působí po celém světě. Osobně "sdílenou jízdu" vnímám jako evoluční proces, který reflektuje technologický vývoj společnosti. Z Vašeho dotazu vyplývá, že se domníváte, že "chceme" Uber zrušit. Mohu Vás ubezpečit, že Uber ani jinou podobnou firmu nehodláme zakazovat nebo dokonce rušit. Nicméně je pravdou, že ne všichni tito poskytovatelé služeb podnikají v souladu s podmínkami podle živnostenského zákona. V důsledku toho vznikla situace, kdy klasičtí provozovatelé taxislužeb jsou na trhu znevýhodňováni, protože dodržují zákony, zatímco někteří ne. Osobně jsem velkým fanouškem například zmiňovaného Uberu a využil jsem jeho služeb například v USA nebo v Německu, nicméně i tam musí dodržovat platné zákony. Navíc v současnosti vznikla pracovní skupina na Ministerstvu dopravy, která v těchto dnech připravuje návrh zákona, který bude tyto "nové trendy" zohledňovat. Pokud se o tuto problematiku aktivně zajímáte, doporučuji sledovat můj web www.martinkolovratnik.cz, kde pravidelně informuji veřejnost o těchto tématech.