Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2017 17:03:51 - hostssss

Souhlasíte nebo Ne? 7

Chápu, že obhajujete svou práci. Nikdy by mě nenapadlo snižovat její prospěšnost. Ale pokouším se s Vámi polemizovat o její "demokratičnosti" v současné podobě. Jeden politik nemůže mít stejné vědomí a znalosti jako 10miliónů voličů a je docela možné, že například nenavštíví např. Jihlavu, kde lidé mají nějaké regionální zkušenosti (průmyslového, sociálního, stavitelského atd. atd.). Neměl by politik mít zájem vědět, co je a co není důležité pro jeho spoluobčany? Proč dnes a denně slyšíme, že brexit je špatný? Není špatný. To je přání většiny britů. A opravdový demokratický politik musí naslouchat přání voličů. Nebo myslíte, že britští politici jsou populisti? A co Švýcarsko. A další země, kde referendum mají? To nejsou demokratické země. Co se týká názoru p. Tlustého (nikdy jsem ho neměl v oblibě), ale mnoho exposlanců získá po odchodu z politiky kritický pohled na její fungování. Náhoda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2017 19:26:48 - Ing. Bohuslav Chalupa
 ...snažím se Vám porozumět, ale věřte, že všichni jsme součástí jakéhosi komunikačního prostoru, stýkám se z řadou významných lidí, skutečných odborníků ve svých oborech, kteří často dělají svou práci se sebezapřením, s tím, že denně musí překonávat nikoli odpor "nepřítele", ale překážky naší vlastní přebujelé legislativy, ve které se už neorientují ani sami právníci, přestože jim klacky pod nohy hází naše státní vlastní byrokracie - jsem přesvědčen, že ať je to jak chce, ať už jsme manipulováni medii, naše česká obecné vzdělanost (ještě stále navzdory reformám) a selský rozum umožňuje přenos základních informací, trendů a nálad - něco jako neovlivnitelný přenos nám vlastních kulturních memů ?sociálně-politicko-informační memy? :-)?. Já sice nejsem z Jihlavy, ale určitě nějaký politik z Jihlavy je - kdo to je, pod jakým je tlakem a kontrolou "svých" občanů, jak je kontrolován a informován - to je věcí lidí z jeho okolí. Každá politická strana nyní sestavila jakousi svou nabídku - toho o čem uvažuje, kde vidí problémy a jak je chce řešit, každý z politiků zaujímá dlouhodobě nějaké postoje, pracuje (nebo nepracuje - ne nyní před volbami, ale celé 4 roky - a voliči v největší referendu - tedy volbách - zvolí a tím nastaví směr jakým se země bude ubírat a zvolí politiky (kroužkování), kterým věří že udělaji to, co říkají, že budou pokračovat ve svém dělání či nicnedělání... Volby nejlépe vyjádří přání voličů ....a já to budu plně respektovat. A volič by zase měl respektovat, že vláda bude vypadat a fungovat jenom a právě tak, jak bude volit. Celé 4 roky nějakým veřejně kontrolovatelným způsobem funguji, nějakým způsobem uvažuji, vyjadřuji se a tam kde jsem k tomu oprávněn i konám - a zachoval jsem si výhodu v tom, že jsem nikdy nezalhal a nepřizpůsoboval své jednání i nevysloveným požadavkům kohokoliv - i po odchodu z politiky(dle možného rozhodnutí spoluobčanů) budu říkat to samé, co jsem říkal ve sněmovně, na to vemte jed - kdybych uhnul, minimálně moje děti by mne na to myslím velmi upozornili a když už ne před ostatními, nerad bych před svým dětmi vypadal jako lhář....