Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.07.2017 17:21:52 - děda Petr

Nové politicke strany kandidující do Poslanecké sněmovny !

Co říkáte, že se rozhodly do PS kandidovat zcela nové a neznámé strany ? Hlavně by mě zajímaly strana "Referendum o EU" a "hnutí BOS". Mají těměř totožný program jako SPD - Tomio Okamura, snad jen zúžený na EU a bezpečnost.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2017 14:36:10 - Mgr. Jiří Kobza
 Privatizace české politiky pokračuje

Českou politickou (předvolební) scénou se valí záplava nových hnutí, která většinou používají části programu a hesel SPD (např.referendum.cz). Tato hnutí, vzniklá pár měsíců před volbami, se vyznačují podivným dostatkem financí za sebou. Není proto divu, že se z „majitele“ dříve či později vyklube nějaký zbohatlík.

Pokud bych tuto zkutečnost měl vyhodnotit politicky, asi bych k tomu řekl:

Tento překotný vznik nových „vlasteneckých“ hnutí má s ohledem na jejich program, očividně hlavní cíl: oslabit SPD před vstupem do sněmovny. Celý ten cirkus stojí ale desítky milionů, takže otázka zní: kdo a proč se tolik bojí nástupu vlasteneckých sil do zákonodárného sboru? Řešení této záhady vidím v jednom slově: DOTACE z EU!

SPD se opírá o obyčejné lidi, kterým naše členství v EU přineslo jen dřinu a nízké platy v montovnách. Ale ti bohatí už šikovně využívají finanční toky EU a našli si ten správný bruselský cecík, ze kterého hladově sají.

SPD hlásá referendum o vystoupení z EU, což v překladu znamená: potom už žádné dotace ale hezky zpět do smysluplné práce!

Už vidíte, koho SPD ohrožuje? Už chápete, proč najednou má cenu pár měsíců do voleb investovat desítky milionů do kampaně hnutí, které nemá šanci dostat se do sněmovny?

Protože každé půl procento hlasů, které tyto rychlokvašená hnutí odčerpají SPD, jej oslabí. Například 8 x 0,5% to už jsou 4% které SPD nedostane, budou chybět a slabé SPD ve sněmovně své záměry neprosadí. A to je účelem celé hry.

Musíme proto vysvětlovat všem kolem sebe, o co a komu jde! Doufám, že si tyto skutečnosti voliči uvědomí.