Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2017 12:37:53 - Ježková

Vy asi ten rozchod nesete hodně těžko, že?

Kandidujete? Nebojíte, že vám to vedení za vaše názory spočítá? Moc politiků se proti nevyjadřujete, i když hlasovali pro koalici. Taky mě napadlo, zda neuvažujete přejít na druhou stranu ke STAN? Ježková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2017 19:33:32 - Ing. Ivo Bezecný

 Vstoupil jsem do KDU-ČSL v době začínajícího Josefa Luxe a byl jsem svědkem ohromné proměny a vzestupu strany, z národněfrontovního spolku na skutečnou křesťanskodemokratickou politickou sílu, která mohla hrát v politice mnohem významnější roli než nyní hraje. Kam to dovedli Luxovi nástupci všichni víme. Vkládal jsem do současného vedení velké naděje a opravdu mě mrzí, že to takhle dopadlo. Krok vpřed, dva nebo dokonce tři kroky vzad (to je ztracená důvěra u nelidovecké veřejnosti I u politických partner). Ve hře přece nebyla jenom koalice s malým sdružením, jak to někteří bagatelizují, ale ve hře byl zápas o celkové směřování strany a změnu jejího vnímání mimo tradiční okruh voličů. Program máme dobrý, ale voliči se nedají získat jen programem, o voliče musíme usilovat širším záběrem témat I lidí a starostové a jejich podporovatelé tento širší záběr nabízeli.

Podívejte se jak většina menších stran má své podporovatele a spojence u všemožných organizací a sdružení, jen my jsme zase sami. To není náhoda, ale komunikační neschopnost a neochota riskovat.

Mrzí mně, že jsme to vzdali tak rychle. Podívejte se třeba na prezidenta Trumpa. Výzkumy veřejného mínění mu od počátku přisuzovaly roli outsidera a vidíte, stal se prezidentem. Bojoval, jezdil, přesvědčoval voliče. Pro úspěch jsme toho udělali strašně málo a zabalili to příliš brzy.

Nekandiduji, se svými názory asi stojím skutečně trochu mimo současný hlavní lidovecký proud. Musím ovšem ocenit, že KDU-ČSL je demokratická strana s širokým spektrem názorů, nevím, že by se za projevení názoru něco počítalo. Podívejte se na Jirku Čunka. take vyslovoval jiný názor a nakonec zvítězil. Je mu přáno. O přechodu kamkoliv jinam vůbec neuvažuji, naopak masíruji svaly k dalším názorovým střetům uvnitř KDU-ČSL. Diskuse mně baví a myšlenkově posouvá a třeba některý názor dopadne na úrodnou půdu..