Mgr. Michal Pobucký, DiS.

primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2012 10:34:39 - pony123

Řekni ne drogám

Dobrý den, koukala jsem na galerii, kterou jste vložil na PL- ne drogám. Předpokládám, že šlo o nějakou akci. Pokud se nemýlím, sdělíte k ní nějaké podrobnosti? A jak je podle Vás třeba řešit tuto problematiku? Jaký je váš postoj k drogám? děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2012 19:12:22 - Mgr. Michal Pobucký, DiS.
Účastníci kampaně nám nabídli 13 vzdělávacích brožur o nejvíce dostupných a zneužívaných drogách. Brožury jsou určeny zejména pro žáky druhého stupně základních škol. Je v nich popisován původ jednotlivých drog (pervitin, marihuana, LSD, extáze, alkohol atd.), jejich krátkodobé i dlouhodobé účinky, ale také následky jejich užívání. Podávají také jasná fakta a čísla o rizicích a nebezpečí, které drogy představují.Protidrogová prevence je důležitá a jakákoliv aktivita v tomto směru je vítaná. Různé studie uvádějí, že ten, kdo nezačal užívat drogy do svých 21 let, s jejich užíváním s největší pravděpodobností ani nezačne. Lepší je problémům spojených s drogami předcházet, než je pak následně řešit. Proto se zaměřujeme hlavně na prevenci na základních a středních školách. Každoročně organizujeme několik akcí zaměřených na tuto problematiku.