ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2012 11:17:35 - camel

Nigel Farage v Praze

Prý jste se v Praze účastnil přednášky Nigela Faraga. Jaké z ní máte dojmy? A co říkáte na současnou krizi, se kterou se EU potýká? Myslíte si, že se z toho dostane?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2012 9:49:26 - Ing. Petr Pakosta
On v podstatě říkal to, co odpovídá mým názorům, ale je to brilantní řečník a tak, jak se říká v jednom starém vtipu, "dobre sa to poslúcha".

Co se týká krize v EU, tak jednak je zapříčiněna celosvětovou krizí, jednak je daleko horší, než by mohla být, a to "díky" Euru. Euro je něco jako gumový provaz, kterým jsou svázány národní ekonomiky členských států eurozńy a také těch, kteří jsou na eurozónu obchodně orientováni. To brání vyrovnávat ekonomické výkyvy jednotlivých zemí změnami kursů a případně devalvací, jak se dělo dříve. Co považuji za jisté, z té krite se dostaneme. Ale bude to bolestnější, dražší a potrvá to déle, než kdyby eurozóna nebyla. Otázkou je, jestli a případně v jaké podobě bude eurozóna v té době existovat.