Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2017 12:05:02 - V.Koloušek

Z lidí taháte peníze a výsledek žádný.

Životní úroveň je u nás v porovnání například se sousedním Německem několikanásobně nižší. Máme horší infrastruktury, lékaři utíkají do Německa a mohl bych pokračovat. Vy se divíte, že vám lidé nevěří? Vždyť kdybyste s našimi penězi nakládali efektivně a nekradli (to myslím obecně ne přímo vás), tak se máme dobře. nebo kam všechny ty peníze mizí? Jak to, že najednou není na důchody, když si na něj lidé šetřili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2017 22:54:06 - Mgr. Jana Pastuchová
Vážený pane Koloušku,
bohužel s Vámi musím souhlasit, co se týče životní úrovně, infrastruktury i utíkajících lékařů. Nechci se vymlouvat, ale všechno to má kořeny v dobách minulých a my (Hnutí ANO) ještě neměli dostatek času a příležitostí s tím něco udělat. Náš stát je velikánský kolos, který, pravda, polyká miliardy, ale nemyslím si, že úplně bezúčelně, i když rezervy tu jistě jsou. Mně osobně se třeba nelíbílo, jak se nakládá s dávkami v hmotné nouzi. Že se některým lidem, kteří mohou pracovat, vyplatí být doma a brát dávky, než jít do práce. A proto jsem také prosadila změnu zákona tak, aby bylo vždy výhodnější pracovat, než sedět doma. Na ty důchody stále je, problém ovšem může nastat v budoucnu.  Česká populace bohužel stárne a princip mezigenerační solidarity ztrácí na efektivitě. Důležitá je tedy hlavně podpora rodin s dětmi.

S úctou, JP