Mgr. Soňa Paukrtová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2012 12:22:51 - tříska

Omezení imunity zákonodárců se bude projednávat 18.a 19.7. v plénu Senátu

Paní senátorko, mohu se zeptat, jak to vypadá s Vaším návrhem na omezení imunity zákonodárců? Změnilo se něco od té doby, co jste návrh podala? Zároveň bych se chtěl zeptat, co říkáte na názor Okamury, že by chtěl zavést trestní a hmotnou odpovědnost za špatná rozhodnutí u všech politiků a veřejných činitelů, kteří mají vliv na jakékoliv rozdělování veřejných peněz? Podpořila byste takový návrh?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2012 12:41:45 - Mgr. Soňa Paukrtová
Omezení imunity zákonodárců se bude projednávat 18.a 19.7. v plénu Senátu. Budou se projednávat dva návrhy – jeden omezuje imunitu na dobu výkonu mandátu a druhý zcela ruší trestní imunitu a ponechává pouze indemnitu.(beztrestnost za projevy v Parlamentu a za hlasování)

Pokud jde o Váš druhý dotaz na odpovědnost za špatná rozhodnutí při nakládání s majetkem státu, krajů a obcí. Záleží na tom čemu se říká špatné rozhodnutí. Již dnes podle několika zákonů jsou politici odpovědní za nakládání s majetkem státu, obcí i krajů o jejich vině či nevině a případné trestu musí vždy rozhodnout nezávislý soud. Za špatná rozhodnutí, která nejsou postižitelná v mezích zákona pak rozhodují voliči tím, že příslušné politiky příště nezvolí. Nevím jak by mělo vypadat eventuelní zpřísnění.

Soňa Paukrtová