RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2012 20:29:53 - hanka.plna

důchod

Kritizujete média za jejich dezinformace, které nám dávají. Tentokrát kvůli informovanosti o důchodové reformě, kdy informovali, že na dnešní třicátníky čeká důchod cca 6.500 Kč. Co je na tom podle vás špatně? Domníváte se, že se budou mít lidé ještě hůř? Vždyť to už nejde, a že by se měli nějak zásadně lépe také pochybuji. Jaký důchod můžou podle vás od státu čekat dnešní 30?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2014 9:14:12 - RSDr. Miroslav Opálka
Tak toto záleží na minimálně čtyřech podmínkách. 1. Zda nebude válečný konflikt a světová ekonomika bude v kondici. 2. Nebudou-li mladí lidé sobci a budou mít děti - potomky, kteří budou vydělávat na důchod svých rodičů stejně zodpovědně jako předchozí generace. 3. Podaří-li se rozjet naše hospodářství a snížit významně nezaměstnanost. 4. Politici přistoupí k důchodové reformě zodpovědně a nebudou obětí lobbingu bohatých a finančního kapitálu. Pak bude i na solidaritu mezigenerační i příjmovou.