Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2017 11:09:00 - Anička K.

teroristické útoky

Když dojde k teroru někde na západě, občané daného státu dají vždy jasně najevo, že se nebojí. Jak myslíte, že by reagovali občané ČR? Mě přijde, že my stahujeme kalhoty ještě před brodem a teroristický útok by tu způsobil obrovský chaos, protože by každý obviňoval každého a možná by došlo i na nějaké občanské nepokoje. To je můj názor. Jaký je ten váš?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2017 12:57:58 - Ing. Ivo Bezecný

 Především si myslím, že strach je normální lidská vlastnost, a to stejně u lidí na západě, jako u nás. Pokud bychom byli svědky teroristického útoku, v jakékoliv podobě, asi by nás strach dostal. nebát se by bylo nenormální. Teroristé útočí proto, aby nám nahnali strach. aby zneužili tuto lidskou vlastnost. Máme přece strach před smrtí, před zraněním, před nehodami nebo mnozí I z bouře a ze tmy. Takže na strachu nevidím nic špatného. Naopak, pocit strachu by měl být hnacím motorem pro opatření, která zabrání vzniku podobných situací. tato jsou bohužel většinou přijímána až tehdy, existuje-li s teroristickou akcí zkušenost. takže se vždy opožďují. Navíc prevence je velice obtížná, protože teroristický útok se může objevit kdykoliv a kdekoliv a spáchat ho může skoro kdokoliv. Jedinou prevencí je pro mně zásadní změna v imigrační politice. Žádné nekontrolovatelné přijímání uprchlíků. Vracení všech lodí s uprchlíky domů. A přísná kontrola všech imigrantů na území EU. A za sebemenší přestupky vracet domů. Nepřipustit žádné nové stěhování národů. Žádné multikulti, žádná tolerance vůči cizosti. Tou burkou to totiž jenom začíná. A aktivně bojovat v zemích, které otevřeně vyhlašují Evropě teroristickou válku, které teroristy podporují. V tom by se měli spojit všechny hlavní síly, to je Evropa, Rusko a USA. A táhnout společně, ne každý na svém písku.

Myslím si, že teror u nás by měl stejné dopady jako jinde ve světě. Chaos, zmatek a strach. Jistě, možná I to obviňování. Na druhou stranu, v době nebezpečí se I češi umí semknout dohromady. A možná by se pozitivně uplatnil náš nadhled, činorodost, občanská odvaha, Myslím si, že když o něco jde, umí Češi táhnout spolu a učinit řadu pozitivních věcí.