Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2012 8:51:14 - masa

odpověď na dotaz

Ústecký kraj prý zpracoval aktualizaci „Integrovaného programu ke zlepšení kvality ovzduší Ústeckého kraje“. Mohu se zeptat, čeho se aktualizace týká?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2012 11:20:42 - Jana Vaňhová
Ústecký kraj zpracoval aktualizaci „Integrovaného programu ke zlepšení kvality ovzduší Ústeckého kraje“. Jedná se o koncepční dokument, jehož úkolem je připravit aktuální soubor opatření a projektů, které mohou být v dalším období realizovány s cílem snížit znečištění ovzduší v Ústeckém kraji.

Součástí aktualizace je přehled provedených opatření významných znečišťovatelů, která přispěla ke zlepšení kvality ovzduší.

Nejvýznamnější opatřením ke zlepšení provedly společnosti Česká rafinérská, a.s., Litvínov, UNIPETROL RPA, s.r.o., Litvínov, AGC Flat Glass Czech a.s., Teplice, Glanzstoff – Bohemia s.r.o., Lovosice, ČEZ a.s. (Teplárna Trmice, Elektrárna Počerady, Elektrárny Prunéřov 1 a 2, Elektrárna Tušimice, Elektrárna Ledvice) a Knauf Insulation, spol. s r.o., Krupka.

Všichni významní znečišťovatelé ovzduší připravují další opatření ke snižování emisí, zejména v souvislosti s dosažením nových limitů emisí stanovených ve směrnici evropského parlamentu a rady o průmyslových emisích.

Také města a obce přispívají ke snížení produkce emisí a ke snížení imisní zátěže na území Ústeckého kraje, a to jak již provedenými, tak připravovanými opatřeními, zejména v oblasti ekologizace dopravy, omezování prašnosti z plošných a liniových zdrojů, zvýšení plynulosti dopravy a budování obchvatů měst a obcí, snížení energetické náročnosti objektů a rozvoje veřejné dopravy.