MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2012 14:12:23 - masa

Jsme konkurenti v pravém duchovním a ideovém slova smyslu

Co si myslíte o slovech radního Dernera (HK), že ,,Neznám silnější protipól politických stran než jsou lidovci a komunisté?“

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2012 8:44:55 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 S těmito slovy hluboce souzním. Jsme konkurenti v pravém duchovním a ideovém slova smyslu. V hodnocení současné politické situace se v lecčems pozoruhodně shodneme. Jenže v tom je právě ten hluboký problém. Komunisté si myslí, že je člověk oprávněn zřídit ráj na zemi a jakékoli prostředky tento cíl ospravedlňují (vždycky u nich nakonec samospádem dojde na lži, vraždy a kriminál pro odpůrce). My si myslíme, že člověk je soustavně chybující nedokonalý tvor, ráj na zemi neexistuje a jedinou úlohou politika je zajistit, aby v jakékoli době ve jménu jakýchkoli idejí nikdo nepošlapával lidskou důstojnost a právo na život (do toho patří celá škála témat od sociální prevence před hromadným upadáním do bídy přes ochranu starých lidí až po pomoc rodinám s malými dětmi) . Svoboda je pro nás nedotknutelný dar, pro komunisty jen cár papíru pro případ voleb. My se snažíme jít vpřed malými kroky a myslet na generace, které přijdou po nás. Komunisty zajímala budoucnost jen tehdy, když měli obavu, zda se udrží u moci.