Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2012 12:04:06 - aneta J.

Asistenti mohou sehrát pozitivní roli, ale počkejme si na konkrétní výsledky

Jak se stavíte vy k projektu asistentů prevence kriminality, který se rozjíždí na Chomutovsku? Děkuji Jarešová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2012 15:20:35 - Jana Vaňhová
Vítám každou aktivitu, která pomůže snižovat vysokou míru kriminality v Ústeckém kraji. Je potvrzené, že s nárůstem kriminality v našem kraji jsou spojené notoricky známé problémy v sociálně vyloučených lokalitách – krádeže, přestupky, drogy apod. V těchto oblastech by asistenti mohli sehrát pozitivní roli, ale počkejme si na konkrétní výsledky.

Bohužel v poslední době vnímám řadu aktivit, které se snaží suplovat aktivity policie. Upřímně se vůbec nedivím, protože po vládních škrtech byly počty policistů dramaticky sníženy a obávám se, zda již nabyla narušena akceschopnost samotné policie, a to vláda připravuje další škrty. V této souvislosti mě zaráží, že po více než půl roce nebyly zákonodárci schopni projednat náš návrh zákona, který by výrazně zpřísnil sankce za opakované páchání přestupků a toto jednání nově definoval jako trestný čin.