Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2012 10:32:15 - dinosaurus Rex

Pozastavené proplácení dotací má samozřejmě nepříznivý vliv na rozpočty žadatelů

Co si myslíte vy o tom, že kvůli korupci na dotačním úřadu ROP Severozápad bude zbrzděn rozvoj obcí na celém severozápadu Čech? Jakých projektů se to konkrétně dotkne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.07.2012 15:24:18 - Jana Vaňhová
Mám velké obavy z toho, aby se na základě selhání jednotlivců, především nepravomocně odsouzeného bývalého ředitele Úřadu Regionální rady Petra Kušnierze, nedošlo k tendenční snaze kriminalizovat celý operační program. Pozastavené proplácení dotací má samozřejmě nepříznivý vliv na rozpočty žadatelů. Věřím, že se nepotvrdí politicky motivované výroky o selhání schvalovacího a hodnotícího systému a platby se podaří obnovit.

Ústecký kraj čerpá evropské dotace především na opravy zničených silnic a rekonstrukce škol, domovů důchodců a sociálních ústavů. V rámci Regionálního operačního programu Severozápad (ROP) předložil kraj od roku 2007 ke spolufinancování z evropských dotací celkem 25 projektů, což je přibližně 15 % z finančních prostředků vyčleněných na operační program ROP Severozápad, tedy necelé tři miliardy korun. Ústecký kraj trvá na tom, že realizované projekty proběhly a probíhají transparentně a v souladu s českou i evropskou legislativou a pravidly platnými pro regionální operační programy