MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2012 11:05:37 - frantisek stibroh

Sliby se mají plnit

Lékařský odborový klub v čele se svým předákem Martinem Engelem tvrdí, že jednání s vládou nikam nevedla, a proto musí přistoupit k tvrdým protestním akcím. Čeští lékaři tak podle něho chystají další akci a tentokrát ve spolupráci s kolegy ze zemí Visegrádské čtyřky a hromadné výpovědi budou podávat koordinovaně s nimi. Co si o tom myslíte? Nemyslíte si, že jde o nehoráznost? Vždyť už nedávno (aspoň do určité míry) byly jejich požadavky vyslyšeny. Všichni si musí utahovat opasky a doktoři jen zneužívají svého postavení.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2012 9:28:05 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den z dovolené,

Co si o tom myslím? Jako lékař ZZS souhlasím. Jako ředitel ZZS souhlasím. Jako senátor souhlasím. A jako občan nebo třeba Pražák také souhlasím.

Zde jsou mé důvody:

1. Sliby se mají plnit.

2. Chlapské slovo se má dodržet.

3. Uhýbá a neplní sliby jen srab a bačkora. Takový nemá ve vedoucí funkci a resortu co pohledávat.

4. Podrazy neodpouštím.

5. I já mám těch báchorek, lží a jen slibů plné zuby.

6. Když má ČR na ledajaké blbosti a nesmysly, tak musí najít i dostatek prostředků na zdravotnictví. Pokud management není schopen zajistit kvalitu a dobré hospodaření, tak nemá ve funkci setrvávat a drbat zdravotníky. ČR musí najít dostatek prostředků na zaplacení zdravotníků, které má k nezaplacení = skvělé, ale musí samozřejmě rozlišovat a nesmí paušalizovat.

7. Doufám, že zaměstnanci ZZS nyní podpoří LOK a ostatní zdravotníky a nikoliv MZ, jak tak učinili při poslední akci, kdy je ministr podrazil a slíbené jim nedal (nezajistil). Při tom bez nich by zde nejspíše už dávno nebyl a Vláda také ne, protože by situaci neustáli. Oni pomohli udržet systém a funkční zdravotnictví bez dopadu na pacienty a občany.

8. Za takové podrazy se z funkcí v politice v civilizovaném světe odstupuje, ale jak jsme v našem Kocourkově již asi zvyklí, nikoliv. Proto jsem pro opakování a neustupování, dokud tito neschopní neodejdou.

9. Podle mého názoru musí být zajištěny nejdříve priority a teprve poté to ostatní. A prioritou je zdraví a život, bezpečnost a vzdělání. Pokud bude na tyto priority, tak můžeme utrácet za další a za ty blbosti až úplně nakonec, budeme-li bohatí.

Hezké léto

Schwarz