Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.07.2012 12:45:15 - Tomáš Jarolím

S lidmi, kteří osočují bez důkazů, se v poslední době doslova roztrhnul pytel

Dobrý den. Paní hetjmanko, jste nejvyšším představitelem kraje, jehož vedení kopíruje vedení výboru regionu soudržnosti severozápad, který rozděluje evropské dotační peníze. Přijímáte spoluzodpovědnost, za pochybení, či korupční aféry, které s tímto institutem jsou a budou spojovány? Souhlasíte s tím, že zodpovědnost za to, že kraj přijde o peníze není na těch, kteří korupci odhalují, či na ní poukazují, ale na těch, kteří jí páchají? T. Jarolím

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2012 16:06:15 - Jana Vaňhová
Každý politicky aktivní občan nese za své rozhodování a činy zodpovědnost. Měl byste však své výzvy obracet správným směrem, a to k vašim nedávným vládním kolegům z pravicových stran, kteří již před pěti lety rozhodovali o systému přidělování dotací v rámci tzv. regionálních operačních programů a dosud ovládají ministerstva zajišťující certifikaci schválených projektů a auditní činnost. Pokud je systém špatně nastaven, očekávala bych, že budete primárně volat po jejich politické odpovědnosti. Rovněž nemohu souhlasit s vaší tezí, že by politik měl nést již předem důsledky za budoucnost.

S lidmi, kteří osočují bez důkazů, se v poslední době doslova roztrhnul pytel. Vždy však jde o lokální politiky, kteří své nepodložené výroky načasovali do předvolebního období s cílem poškodit své politické konkurenty. V této souvislosti nejsou bez zajímavosti informace z otevřené encyklopedie Wikipedia, kde se uvádí, že jako vydavatel časopisů Krajský Express a Teplický kurýr jste se věnoval údajným korupčním kauzám, přičemž jste zveřejňoval nepřesné či nepravdivé informace. Jak mně na to odpovíte, pane Jarolíme?