Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2011 20:37:20 - Matysek

Suverenita

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký by byl postup v případě volby policejného prezidenta z hlediska Suverenity a koho byste případně doporučoval Vy? Zároveň mám doplňující otázku - jestli Suverenita skutečně neplánuje spojení s nějakou jinou stranou, jak se například hovořilo o Zemanovcích před loňskými volbami

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2011 22:08:15 - Marek Vokšay
 Existují přesná pravidla v tom, kdo, jak a koho může na tuto pozici navrhovat a delegovat. Strana Suverenita-Blok Jany Bobošíkové by stejně jako ostatní strany musela tato pravidla respektovat a dodržovat. V každém případě by to měl být policista- odborník, s manažerskými schopnostmi. Já osobně nemám konkrétního kandidáta, nicméně jsem v kontaktu s Unií bezpečnostních složek a předpokládám, že bych případné kandidáty konzultoval s touto částí policejních odborů.
Suverenita-blok Jany Bobošíkové již teď sdružuje více než 20 stran, sdružení a spolků, kteréžto subjekty se rozhodly vystupovat pod jednotným názvem a spojením vytvořit jádro této strany. V tuto chvíli pokud vím do Suverenity vstupují bývalí členové právě třeba od "Zemanovců" i jiných stran, ale se spojením se Zemanovci se neuvažuje, hlavně z důvodů angažovanosti pana lobbisty Šloufa v této straně. O této situaci a vztahu Suverenity a SPOZ informovala i zde na PL paní Volfová.
Děkuji Vám za dotaz , doufám, že Vás má odpověď uspokojila. Zdraví Marek Vokšay