Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2017 13:36:19 - Venda-jogista

Myšlenka na ten blok je dobrá !

Ale určitě jste si všiml, že ty strany, které jmenujete zalézají "do svých nedemokratických děr"? Volby dopadly tak, jak dopadly. Na co je mi strana, která, když neuspěje , tak se totálně stáhne? Je třeba jednat a jednat.
Václav Žáček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2017 14:00:52 - Ing. Ivo Bezecný

 Správně. jenže umění jednat je velké umění. Velcí politici dosáhli svých úspěchů především schopností domluvit se. Vzpomeńte kardinála Richelieau, který byl skoro 20 let prvním ministrem francouzského krále Ludvíka XIII. Nebo si vzpomeňte na Helmuta Kohla a koneckonců I Angelu Merkelovou. To jsou politici domluvy a kompromisu, politici sjednocující proudy, které jim umožnily dlouhý pobyt na výsluní. Žádné otřepané "přes to nejede vlak" To by daleko nedošli.

Je nám předhazováno, že jdeme do každé vlády. Vždyť to je pozitivní zjištění! Svědčí o velkém koaličním potenciálu a schopností našich vůdců domluvit se.

Je to daleko lepší, než téměř vyhrát volby a skončit v nedůstojné opozici, jako se to děje u nás v jihomoravském kraji. To naopak svědčí o totální neschopnosti.

A navíc - myslíme si, že opozice nám zvýší elektorát? kdeže, pokud bude jakákoliv vláda vládou kvalitní, pak se take může ukázat, že pro KDU-ČSL už není na politické scene místo. ODS si své příznivce udrží, soc demokracie je nyní slabá, ale její potenciální jádro je take větší než naše.

My musíme bojovat o nerozhodnuté a nevhraněné voliče a takoví nebudou mít důvod volit slabou opoziční stranu pouze štěkající s davem. Buďme originální, vynalézaví a iniciativní, jedině tak máme šanci na zlepšení své pozice.