Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2017 15:02:38 - Korado21

Nedaněný příjem

Dobrý den, proč bych já podnikatel s ročním obratem 120.000,- měl vše danit a těch 10.000 řidičů Uberu ne? Domníval jsem se, že Piráti nebudou pokračovat v nastavování nerovnosti.. Pokud hodláte oblíbené skupině odpouštět daně, spočítejte si o kolik přijdeme a co vše se pod to dá schovat..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2018 10:38:33 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Dobrý den,

děkuji za dotaz, naším cílem je nastavit rovné podmínky pro všechny a narovnat současné nespravedlivé podnikatelské prostředí. Proto na jednání pracovní skupiny k Uberu u ministra Ťoka prosadili, aby zprostředkovatelé žádali při splněných podmínkách Ministerstvo vnitra ČR o vydání povolení a v případě porušení povinností by jim bylo možné povolení odejmout. Česko by tak podobně jako Londýn mělo efektivní páky na Uber.

Ten by také měl povinnost poskytovat výdaje finanční správě, a to po anonymizaci dat zákazníků a měl by udržovat aktuální databázi řidičů, kteří mají potřebná oprávnění. Díky tomuto opatření bychom zajistili, že skutečně všichni řidiči Uberu budou platit daně, které mají, a tedy odpadne nekalá konkurence, kterou zmiňujete.

Na problémové případy taxislužby myslí zvýšení kauce v případě přestupku ze 100 000 Kč na 250 000 Kč, které řeší malou vymahatelnost práva u několika problémových taxikářů, např. na pražském magistrátu.

Hezký den