Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.11.2017 10:28:19 - Páčil

mobilní operátoři

Budete se se snažit prosadit vstup nového mobilního operátora na náš trh? Ocením, když svou odpověď rozvedete a zdůvodníte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2018 17:02:40 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Dobrý den,

děkuji za Vaši zprávu, Piráti se budou snažit o otevření trhu a narovnání podmínek pro všechny. Zároveň je naším dlouhodobým cílem omezit kontrolu operátorů nad zákazníky, tj. umožnit volnější přechod od jednoho operátora k jinému, spravedlivé cenové podmínky za poskytované služby, proporcionalitu mezi povinnostmi zákazníka a operátora (např.jestliže zákazník musí za porušení smlouvy platit pokutu, tak by měl i operátor). Nemyslíme si, že primárním problémem českého trhu je počet operátorů, ale pozice, v jaké se zákazník ocitá při jednání s operátorem a nastavení trhu, který je primárně výhodný pro operátory a velké korporace, které mají vyjednány výhodné ceny, na které doplácí běžní občané. Za alarmující považujeme především pokrytectví ministerstev, které s touto situací nic nedělají, jelikož ona sama jsou schopna si vyjednat neomezené tarify s 10 GB dat i za méně než 170,- měsíčně, zatímco běžný občan za stejný objem služeb a dat zaplatí okolo 1.200,- (viz https://www.novinky.cz/ekonomika/436016-kancelar-plna-uredniku-je-vic-nez-obcan-neomezene-tarify-pod-sto-korun-nejsou-na-ministerstvech-vyjimkou.html)

V této věci jsem interpeloval lidi z úřadu, který má ceny regulovat, a teprve nyní se trochu rozhoupali a začali dělat průzkum trhu, který je potřeba k regulaci maloobchodních cen.

Zdraví Jakub Michálek