Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2017 13:42:08 - čvančara

složení výborů

Jak rozumět argumentu, že by všechny poslanecké kluby měly mít zastoupení např. v mandátovém a imunitním výboru, protože jeho to, co se tam řeší je tajné a některé kluby by tak byly v nevýhodě. Pokud je něco tajné, tak o tom stejně nemohou nikoho, tedy ani své kolegy informovat. Nebo ano? A jestli ano, tak pak se můžou poslanci informovat navzájem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2018 17:04:34 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz, jednání mandátového a imunitního výboru je skutečně neveřejné. To znamená, že poslanec o skutečnostech, na které se vztahuje mlčenlivost, nemůže informovat ani své stranické kolegy, přesto jim však může říci, že např. “na základě toho, co jsem se tam dozvěděl, bych vám doporučil hlasovat pro/proti vydání”. Je přitom nasnadě, že lze věřit slovu stranického kolegy, ale doporučení od člena jiné strany by postrádalo jakýkoli smysl. Proto je tak důležité, aby v tomto výboru byly zastoupeny všechny strany.

S přáním hezkého dne

Jakub Michálek