Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2017 12:15:17 - Majrika

rozdělování postů

ANO jsem nevolila, ale přijde mi, že vyhrát volby je vlastně pro starnu handicap. Ač nejsem s výsledkem voleb spokojená, voliči rozdali karty a myslím, že je třeba to respektovat. Proč si myslíte, že je správné, aby jako vítězové voleb přišli o vedení ve výborech. ANO chápu, že má jít o kontrolní orgán, ale v těch výborech jsou přeci i další členové. Nebo ti jsou bezvýznamní? Proč je tak podstatný post předsedy výbory?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2017 15:08:30 - Bc. Jan Pošvář
 Dobrý den,dříve to bylo tak, že ministra jedné strany kontroloval předseda výboru strany druhé. Nyní má v plánu hnutí ANO mít např. ministra zemědělství a zdravotnictví, kde Agrofert podniká a zároveň bude mít předsedy i těch výborů, které ministerstvo kontrolují. Předseda má poměrně důležité pravomoce. Svolává schůze, navrhuje pořad jednání a řídí jej. Výbor je usnášeníschopný, je-li přítomná alespoň třetina jeho členů a ke schválení stačí prostá většina všech přítomných. Tedy je tu dostatečně velký prostor k různým metodám, které se i v minulosti děly, aby někteří členové měli omezené možnosti práce ve výboru.S pozdravemJan Pošvář