RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2017 12:37:36 - Majrika

rozdělování postů

ANO jsem nevolila, ale přijde mi, že vyhrát volby je vlastně pro starnu handicap. Ač nejsem s výsledkem voleb spokojená, voliči rozdali karty a myslím, že je třeba to respektovat. Proč si myslíte, že je správné, aby jako vítězové voleb přišli o vedení ve výborech. ANO chápu, že má jít o kontrolní orgán, ale v těch výborech jsou přeci i další členové. Nebo ti jsou bezvýznamní? Proč je tak podstatný post předsedy výbory?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2017 9:58:20 - RNDr. Jan Zahradník
Vážená paní Majriko,

já si nemyslím, že by Hnutí ANO mělo přijít o vedení všech výborů. Tento názor prezentovali nedávno Piráti. Já zastávám názor, že by se rozdělení funkcí ve výborech mělo řídit principem poměrného zastoupení. To znamená, že některé výbory by ANO mělo získat. Fakt je ale, že by opozice měla mít kontrolní funkci, zejména v případě výborů a komisí, které souvisejí s naší bezpečností. Členové výborů bezvýznamní nejsou, mají stejný hlas jako jeho předseda. Post předsedy výboru je pak částečně symbolickým politickým ziskem.

S pozdravem

Jan Zahradník