Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2017 14:37:30 - Brejli

Babišovo vydání

Dobrý den, jak věřit tomu, že bude MIV objektivní, když více jak polovinu hlasů má ANO s KSČM a SPD? Komunisté, kteří řekli, že vládu ANO podpoří v něm mají předsedu, i když jste slibovali, že tento mandát připadne opozici. Už teď bych se vsadil, jak rozhodne výbor v případě vydání Babiše. Vy se budete řídit tím, co se vám řekne? Když se totiž hlasovalo naposled poslanci ANO se měli dle pokynů obviněných hlasování zdržet, i když výbor doporučil vydání. A můžete racionálně vysvětlit, proč jste tak nejednou změnili názor? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2017 13:14:25 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den,

zpochybňovat objektivitu MIV z důvodu většiny ANO, KSČM a SPD je jako bychom zpochybňovali výsledky parlamentních voleb. Je potřeba jasně říci, že složení sněmovních orgánů není libovolné,  ale naopak – pravidla pro výpočet obsazení orgánů jednotlivými politickými stranami jsou jasně a přesně stanovena. ANO nikdy nepůjde do vlády s KSČM, to Vám můžu garantovat. Z tohoto pohledu nevidím rozpor v našem prohlášení. Myslím si, že vedení MIV má připadnout opozici a tak se i stalo. Co se týká hlasování o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, prosím, nepředbíhejme události. Žádost policie dorazila do Sněmovny teprve tento týden a nikdo neví, co v ní přesně je. Závěrem – proč jsme změnili názor při posledním hlasování o zbavení imunity AB a JF? Důvod je zcela jednoduchý a prostý. Bylo dopředu jasné, jak hlasování dopadne, a proto jsme se s kolegy shodli na tom, že se zdržíme hlasování a vyjádříme tak podporu oběma zmiňovaným.