Ing. Eva Fialová

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2017 11:15:05 - Medná Lenka

žádost o vydání Růžičky

Dobrý den. Je podle vás pro NEvydání vašeho kolegy Růžičky? A je podle vás v pořádku, že byl vůbec na kandidátce? Vždyť to pak poškozuje vás všechny a sněmovnu jako takovou. Děkuji za vysvětlení. Medná

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.12.2017 10:43:13 - Ing. Eva Fialová
Vážená paní Medná,

níže přikládám vyjádření pana poslance Růžičky k samotné kauze.

Můj osobní názor:
Kolega Růžička deklaruje, že požádá o vydání. A já budu jeho přání plně respektovat. K otázce, zda měl být na kandidátce: kolega Růžička je velice slušný člověk a díky své odbornosti je pro nás všechny velkým přínosem. Eva Fialová

Prohlášení Pavla Růžičky, poslance za hnutí ANO

Po svém zvolení do poslanecké sněmovny České republiky jsem nezměnil názor na své vydání v případě obžaloby z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku, jak teď píší některá média. Vydání se bránit NEBUDU a osobně o něj sněmovnu požádám. Stále platí, že je i v mém zájmu, aby byla tato kauza co nejrychleji ukončena.

Ve svých, možná ne vždy přesně formulovaných vyjádřeních, jsem pouze chtěl veřejnosti sdělit, že budu stát o to, aby se žádostí o mé vydání a tím i celým případem nejprve detailně zaobíral mandátový imunitní výbor a následně i celá sněmovna, kde bych rád osobně vystoupil. Ve všech zastupitelských hlasováních jsem se řídil slibem člena zastupitele a zákony České republiky, žádný jsem nikdy neporušil. Mandát poslance bych tedy chtěl využít i proto, abych své kolegy v Parlamentu ČR informoval o své zkušenosti, a napomohl tak i tomu, aby se v budoucnu podobná bezdůvodná kriminalizace už ostatním zastupitelům v této zemi nemohla stát.