Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.12.2017 23:58:03 - Pavelahavel

Dotaz

V kolika letech by se dle vašich stranických představ a plánů mělo odcházet do důchodu? A zohlednili by jste profese jako řidiči MHD pracující v těžkých a směnných provozech? Hádam že ne.
Vaši stranou zavedené " regulační poplatky" u doktorů nic neregulovaly.Čekárny byly pořád stejně plné.Z čeho usuzuji že šly do kapes doktorům.Zavedli by jste je znovu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2017 0:09:16 - Mgr. Martin Kupka

Vážený pane,

Česká republika potřebuje důchodovou reformu, která by dalším generacím zajistila důstojné podmínky v důchodovém věku. Za důležité pokládám, aby lidé mohli sami více ovlivňovat, jaké podmínky budou mít. Předchozí vláda zrušila druhý důchodový pilíř, ale ničím jej nenahradila. Neřekla, jak by se měl systém změnit, aby se stále neposouvala hranice odchodu do důchodu.

Zdravotnictví potřebuje řadu změn. Regulační poplatky neměly stát na prvním místě. Úhrada za stravu v nemocnici je ale v mnoha státech nezbytně nutná. Pokud by navíc peníze ze zdravotního pojištění stravu v nemocnicích nemusely v plném rozsahu hradit, zbylo by jich více pro nejvážněji nemocné. V tom vidím naopak skutečnou solidaritu.

S pozdravem

Martin Kupka