ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2017 16:02:21 - Xanto

Dokončení prodloužené Rudné v Ostravě Porubě

Dobrý den pane ministře, chtěla bych se zeptat, kdy bude konečně zprovozněn obchvat kolem Poruby tzv. prodloužená Rudná. Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2018 17:44:26 - Dan Ťok
Stavba prodloužené Rudné je smutným příkladem toho, že  kvůli složité administrativě a soukromému zájmu jednotlivců, nemůže stát dokončit stavbu, na kterou veřejnost roky čeká. Kvůli pouhým 500 m chybějící komunikace přitom trpí lidé na současné tranzitní trase. Stavbu nejprve zkomplikovalo získání posudku vlivu na životní prostředí (EIA). Protože nejde o součást páteřní sítě evropských silnic, nebylo možné s Evropskou komisí vyjednat zjednodušené ověření tohoto posudku, bez nějž nelze vydat stavební povolení. Nyní už souhlasné stanoviska EIA máme. ŘSD má připravené podklady pro vydání stavebního povolení. Poslední překážkou jsou věcných břemena, která na dotčených pozemcích jsou. Jedná se o jasné obstrukce manželů Richtárových, kteří se snaží za každou cenu zabránit výstavbě. Opakovaně se s nimi snažíme dohodnout, ale bez úspěchů. Jakmile se dořeší vyvlastnění, začneme stavět. Podobné situace, které mi připadají naprosto absurdní, chceme do budoucna odblokovat. Navrhuji proto legislativní změny, které umožní výstavbu klíčových staveb ještě před definitivním rozhodnutím o vyvlastnění.