Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2012 9:03:33 - yxchyvyz

Odpověď na dotaz

Pět primátorů z Ústeckého a Karlovarského kraje se obrátilo na ministry Jankovského a Kalouska s žádostí kvůli obavám z dopadů pozastavení Regionálního dotačního programu Severozápad. Co si o tom myslíte, podpoříte je? A jakou šanci jim dáváte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2012 13:58:36 - Jana Vaňhová

Dobrý den,

pimátoři upozornili na obrovský problém, který v Ústeckém a Karlovarském kraji po zastavení proplácení dotací ze strany ministerstva nastal. Nejedná se jen o těchto pět měst, postižen je každý žadatel včetně našeho kraje, protože z evropských peněz opravujeme silnice, školy a domovy důchodců. Každý den nám všem vznikají finanční ztráty, které nám bohužel nikdo nenahradí.

Podle mých informací byla jediným důvodem pro zastavení plateb kritika bývalého úředníka Regionálního operačního programu Severozápad Lea Steinera. Tento pán prohlásil, že se na úřadu rozkrádají peníze a ministerstvo financí rychle stoplo přísun peněz. Nikdo z ministerstva se neptal, kde jsou důkazy, nikdo si nelámal hlavu tím, že pan Steiner je předsedou krajské organizace KDU-ČSL a svými výroky se jen chtěl zviditelnit před blížícími se krajskými volbami.

Rozhodně nechci obhajovat situaci na Úřadu Regionální rady, jejíž bývalý ředitel byl za své lidské selhání odsouzen. Ústeckému kraji jako příjemci dotací vznikla škoda a samozřejmě bude zvažovat právní kroky a vyžadovat po viníkovi uhrazení vzniklé škody. Kraj postupuje v souladu s platnou legislativou, ničeho nezákonného se nedopustil a není přípustné, aby na základě předvolební rétoriky utrpěl finanční škodu.

Hezký den, Jana Vaňhová