Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2017 1:09:01 - Ing. Klára Janíková

Práce ministra

Čtu příspěvky a dotazy. Ptám se: Čím má, podle vás, smysl se dnes zabývat? Chápete vůbec, jak se žije nám dole? Není vám někdy špatně? Byl jste u toho? Co jste pro lidi udělal vy? děkuji za konkrétní odpověď!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2017 10:26:16 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní inženýrko,děkuji za Váš dotaz. Prošel jsem si v životě již různými etapami a myslím si, že život docela dobře znám. Ano, byl jsem donedávna ministrem, ale také jsem byl v 80. letech pomocným dělníkem v pekárnách, když mi komunisté nedovolili studovat. Prováděl jsem turisty na zámku Hluboká, odkud mě po zásahu StB vyhodili. Byl jsem kostelníkem, ředitelem státní instituce (ÚSTR), vedl jsem sekretariáty kardinála (M. Vlk) i prezidentského kandidáta (prof. Švejnar). Byl jsem tiskovým mluvčím, poskytoval jsem psychologickou podporu policistům, přednášel na Policejní akademii. Od normálního života se tedy odtržen opravdu necítím.Jako ministr kultury jsem ve svém resortu např. dokázal zvednout 6,5 tisícům našich zaměstnanců platy v průměru o 35 procent. Zvedl jsem financování kultury o 43 procent. Hlasoval jsem pro zvýšení platů učitelům, policistům, pro různé sociální projekty. Nevím, co Vás konkrétně zajímá. Klidně se ptejte, rád odpovím.