Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2017 10:37:00 - Medná Lenka

důchodová reforma

Dobrý den, už dvakrát tu existoval fond, kam šly peníze na důchody a v obou případech byly peníze z něj rozkradeny. Vy teď chcete jít podobnou cestou (aspoň Babiš říká, že chce oddělit důchody od rozpočtu). Proč myslíte a proč bychom my měli věřit tomu, že peníze zas někdo nerozkrade? Že je to správné řešení? Dost podtatnou otázkou také je, kde vzít peníze na důchody, protože první je musíte mít, abyste je mohli někam vkládat. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2018 9:20:41 - Mgr. Marek Novák, MBA
 Dobrý den,smyslem je především oddělit důchodový účet od státního rozpočtu, aby nebylo tak jednoduché z něj čerpat prostředky za jiným účelem. Samozřejmě je potřeba nastavit takové mechanismy, že nebude jednoduše možné tyto finance "rozkrást". Není to lehký úkol, jsem však přesvědčen, že se podaří najít nejlepší řešení a zajistit jistotu pro občany. Aktuálně peníze na výplatu důchodů jsou. Tato část rozpočtu byla po dlouhé době v roce 2017 kladná. Samozřejmě je nutné "přebytek" nechat na tzv. "horší časy". Reforma jako taková se intenzivně diskutuje a je velmi důležitá shoda napříč politickým spektrem a také tripartitou.