Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2018 17:37:20 - Coco-Carmen

porodné

Dobrý den, jak se jako strana stavíte k porodnému? Myslíte, že lidé si pořizují děti kvůli penězům, a že vyšší porodné zajistí vyšší porodnost? Podle mě je jedno, jak vysoké je porodné, protože o dítě se statíte celý život a věřím, že většina z nás to nedělá pro peníze

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2018 20:57:15 - Mgr. Jana Pastuchová
Dobrý den,
porodné jako takové má smysl především u nízkopříjmových rodin, aby jim pomohlo překlenout finančně náročné období spojené s příchodem miminka na svět. Rozhodně bych ho tedy nezaváděla plošně. Obávám se, že existují případy, kdy bývá zneužíváno. To je však velice krátkozraké, protože, jak píšete, o dítě se rodiče starají mnohem mnohem déle. Jednorázová dávka tedy nic z dlouhodobého hlediska neřeší.  Podle mého názoru jsou mnohem efektivnější nástroje, jak podporovat porodnost a rodiny obecně v ČR, a to prostřednictvím daňových úlev či vytvářením takových podmínek, aby rodiče mohli lépe skloubit péči o dítě s pracovním životem.

S úctou,
JP