Mgr. Klára Sovová

kandidátka do Senátu
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2018 17:34:58 - mykeš

Nepřizpůsovivý

Píšete o problému s nepřizpůsobivými. Napsáno toho bylo už dost, ale zatím nedokázal nikdo problém vyřešit a dál se stupňuje. Víte nebo máte aspoň představu, jak zařídit, aby se pracovat vyplatilo a sociální dávky nebyly zneužívány? Další kapitolou jsou bezdomovci, kteří se nehodlají začlenit. Co s nimi? Vím, že odpověď není jednoduchá, ale někdo to už rozseknout musí. Vy vypadáte rozumně a sympaticky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2018 10:11:54 - Mgr. Klára Sovová
Dobrý den, to je hodně složité, protože máme nejnižší nezaměstnanost v Evropě a dnes je vůbec problém kohokoliv sehnat do práce, znám to z Luční boudy. Proto jsem psala, že se ten systém musí zjednodušit a zpřehlednit, aby si nikdo nemohl nějakým trikem "vydělat" na dávkách víc než v práci. Ale to nestačí. Opravdu je potřeba do problémových lokalit poslat úředníky, policisty, hygieniky, klidně nějaké terénní pracovníky, nebo dokonce terénní učitele, kteří budou přesně znát situaci v dané oblasti a těm, kdo nedodržují pravidla, navrhnou odebrat dávky. To pak uvidíte tu změnu rychle. A na to není potřeba změna zákona, jen vůle a veřejný tlak.