RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2018 10:29:06 - zemědělec

vrácení dotace

Pokud bychom museli vrátit dotace na Čapí hnízdo, znamená to, že by tento Babišovův projekt museli platit občané ze svých kapes. A já se ptám, neměli by pak být i vlastníky? Proč by mělo být Ćapí hnízdo (nebo cokoliv) soukromé, když to platíme ze svých daní? Děkuji za vyjádření

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2018 10:47:09 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane zemědělče,

máte naprostou pravdu. Dotace jsou mor, kazí ekonomické prostředí a v důsledku i charaktery lidí. Tak se stalo i v případě pana Babiše, který neodolal možnosti získat na stavbu svého rodinného sídla evropskou dotaci. Jeho lidé to zaonačili tak, aby na dotaci dosáhl. Ukazuje se, že to nebylo všechno v pořádku a nyní to vyšetřuje policie. O tom, jak to nakonec dopadne, rozhodne zřejmě soud. Pak se ale pan Babiš stal politikem a takovýto hřích z minulosti jej pronásleduje. Podle mne by neměl být předsedou české vlády. Zdali bude poslancem, to rozhodnou jeho voliči, kterým tato charakterová vada nevadí, ale premiérem by být neměl. Ty peníze, které neoprávněně získal, by měl vrátit. To Čapí hnízdo ať si nechá.  Kdo by se nakonec o takovýto kolos staral a k čemu by sloužil?

S pozdravem

Jan Zahradník