Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2018 11:56:56 - Jarda 2.

Váš názor na článek v Parlamentních listech 6.1.2018 ? Nespravedlivé zvyšování důchodů

Prosím o Váš názor na příspěvek právníka Petra Kolmana s názvem :" Přidávat všem důchodcům stejnou částku je nespravedlivé a demotivující ". Mám za to, že je to jednostranný pohled člověka, který sám jako důchodce bude do smrti " ve vatě a za vodou ". Co může vědět o padesátiletých, kterým díky neslavné revoluci byla část výdělků před revolucí jako základ pro důchod přepočítána pochybným koeficientem. Co múže vědět o pracovnících, kteří díky zániku svých pracovišť jako neperspektivní pro další zaměstnání skončili v péči lékařů nebo v evidenci Úřadu práce jako nezaměstnaní. Pan právník tyto lidi v podstatě uráží, když je staví do úrovně nemakačenků a vyžírků. Jsem jedním z takových, nezbylo mi než využít předčasného odchodu do důchodu s částkou výrazně poníženou. Za Váš názor předem děkuji. Jarda DL.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2018 18:13:59 - Jaroslav Doubrava

 Za nespravedlivé to považuji i já. To se přiznávám. Být po mém, nejvyšší procenta zvýšení důchodů bych dal těm nejnižším důchodům a nejnižší těm vysokým. Pokud bych jim něco přidával. Prostě zvýšení v opačném procentním gardu. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. Současná výše, spíše níže, nejnižších důchodů je hanebná. Nedává lidem možnost na slušný život, přestože celý život poctivě pracovali. Nebylo jejich vinou, že v méně ohodnocené pozici. I ty jsou třeba, bez nich by hospodářství nefungovalo. Jarda Doubrava