František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2018 20:18:41 - Franta Chomat

Spatna Zemanova zahranicni politika?

Pane poslance, vysvetlete na, prosim, co spatrujete spatneho na prezidentove zahranicni politice. Mozna, ze vas nazor nezatizeny zkusenostmi, historickou pameti a vseobecnym rozhledem pro nas bude inovativni a inspirujici. Jen mam obavu, jestli jste ten nazor jako spravni pirati neukradli z nejake jine lodi, treba z te potapejici se TOP 09.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2018 11:05:16 - František Kopřiva
 Dobrý den.Vaše otázka je překvapivě komplikovanější než se na první pohled zdá. Piráti souhlasí s panem prezidentem Zemanem například v názoru, že v dlouhodobém výhledu (desítek let) by Evropská federace mohla vyřešit řadu problému a v budoucnu vytvořit globálního nezávislého hráče.  Problém je, že jeho aktivity, a vzkazy často působí naopak. Například vůči Rusku a Číně, často obchází ministerstvo zahraničí, čímž vytváří do určité míry vlastní zahraniční politiku. Tento problém se týká všech prezidentů ČR. 
Piráti by rádi, aby prezident své výstupy diskutoval s vládou, byl více konsenzuální při jmenování diplomatů a nebyl tak okatě servilní vůči státům, které pro nás nemají takový strategický význam,ale spíše je upřednostňuje na základě osobních vztahů. Velmi netransparentní je rovněž jeho doprovod na zahraničních misích, kdy se účastní podnikatelé s kterými by jsme jako Piráti nechtěli mít nic společného.
Piráti nekritizují prezidenta jen proto že je to Miloš Zeman, ale vždy v konkrétních věcech.https://wiki.pirati.cz/program/prezident2018
PS: naše loď a vítr nám stačí, loď TOP 09 si pluje vlastní cestou :-)
František Kopřiva