Ing. Jan Řehounek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2018 11:27:00 - Dana Duchková

Může nám západ ještě něco pozitivního nabídnout kromě zvrhlých hodnot a nepřizpůsobivých migrantů?

Dobrý den,
můj dotaz je, co nám západ ještě může nabídnout....pro české občany a české firmy asi nic. Odbyt - tedy vývoz, jak je uváděno je sice několik miliard, ale jde především o vývoz zahraničních firem - německých, belgických, francouzských směrem do jejich vlasti, takže přínos je především zahraničních firem.

Můžete mi vysvětlit, jaký je přínos pro české firmy? Ty největší mají obchody s Ruskem a východem, bohužel sankce zapůsobili tak, že poškodili hlavně české firmy, co s tím chcete dělat? Stát totiž se nezabývá českými podnikateli, kteří tím pádem se dostávají do dluhů, finanční krize, pouze respektuje sankce a rozhodnutí EU ničí hlavně nás, české podnikatele a především strojní průmysl. Pokud firmy, které se budovali desítky let, ztratí trh, tak bude nahrazen někým jiným a české firmy zrušení sankcí už moc nepomůže, jednoduše skončí. Z čeho bude stát živ?
Bude vykořisťovat pracující lid, jako to činí doposud????? Stát by si měl na sebe vydělat svoji aktivitou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2018 12:18:30 - Ing. Jan Řehounek
Dobrý den.

Nesdílím s Vámi úplně názor na to, že „západ“ nepotřebujeme. Jsme součástí EU, NATO, demokratických hodnot západního světa. Přestože jsme Slované, jsme především Evropané. Fakt, že je většina českých firem vlastněna zahraničním kapitálem bylo způsobeno děním po roce 1989, kdy u nás na další rozvoj firem nebyly prostředky a východní firmy se sem tehdy nijak nehrnuly. Což ovšem neplatí nyní – myslím, že ruských, čínských a dalších „východních“ firem přibývá a je tomu jedině dobře. Orientace na jednu „stranu“, ať je to západ nebo východ či sever nebo jih, není pro vývoj ekonomiky dobrý.

Co se týká postoje státu k ruským sankcím – myslím, že právě naše republika, společně s dalšími zeměmi střední Evropy (Polsko, Slovensko, Maďarsko) si nenechává bezhlavě diktovat, co máme či nemáme dělat – v poslední době třeba v oblasti azylové politiky, kde naše vláda tvrdě brání národní zájmy. Ve volebním programu hnutí ANO je i zrušení sankcí proti Rusku. Pokud sledujete současnou politickou situaci u nás, tak je složitá, a mezinárodní situace je ještě složitější. Pevně věřím, že i v tomto bodě naše hnutí svůj program splní.

S pozdravem, Řehounek