Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2018 11:21:50 - laco

Další humanitární bombardování na obzoru?

Stovky demonstrantů v pátek protestovaly v jihokorejském Pchjongčchangu proti účasti delegace z KLDR na zahájení olympiády. Protestující, kteří se bez vážnějších následků střetli s policií, také volali „Pane prezidente, prosím, bombardujte Severní Koreu“.
Vzkaz byl podle agentury Reuters adresovaný americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.
Demokraté v demokratické Jižní Koreji vyzývají prezidenta USA, členského to státu NATO, k bombardování suverénního státu – KLDR. Byl jsem z tohoto požadavku celkem zhrozen a to do té doby, kdy jeden diskutující sdělil, že se má jednat o bombardování s humanitárními cíli. Obracím se na vás s dotazem, zda nemáte informaci o tom, že státy NATO připravují další humanitární bombardování suverénního státu, tentokrát ne Srbska, ale KLDR?

P.S. Doufám, že souhlasíte s tím, že Jižní Korea je demokratický stát.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2018 11:33:50 - Ing. Antonín Seďa
 Žádné informace nemám, ale určitě se NATO nechystá k žádnému bombardování Severní Koree. A pokud si dobře vzpomínám, tak i Bělehrad či okolí Sarajeva nebombardovalo NATO, ale pouze některé členské státy Aliance. Já rozumím lidem z Jižní Korei, že se obávají svého severního souseda. Předně proto, že má obrovskou armádu a také proto, že jsou spolu stále ve válečném stavu, protože mírová dohoda doposud uzavřena nebyla. Hranice mezi oběma zeměmi hlídají vojáci obou zemí a na současné příměří dohlíží modré přilby. Ovšem čas od času dojde na hranicích k incidentu, při kterém zahynou vojáci. Prostě strach je nedílnou součástí života Korejců, zejména z té jižní strany.