František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2018 10:48:29 - Karsík

EU

Dobrý den. Na stupnici od 1 do 10, jak moc jsou Piráti proevropští? Myslíte, že nám z členství plyne víc výhod nebo nevýhod? A chápu to správně, že vy byste byli i pro referendum v otázkách mezinárodních, i když za přísnějších podmínek? A poslední věc. Jak se díváte na přijetí Eura?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2018 13:50:16 - František Kopřiva
 Dobrý den.Začnu vaší poslední otázkou. Euro v tuto chvíli nepodporujeme, protože stále nejsou vyřešeny strukturální problémy kdy problémy jedné země (Řecko) se převádí na všechny ostatní. Společnou měnu chceme, konec konců jsme se k ní zavázali při vstupu do EU.  Jako Piráti budeme o euro usilovat až se vyřeší vnitřní mechanizmy, v tuto chvíli tedy ne.
https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/stanovisko-k-euru.html
Referenda by jsme rádi rozdělili do dvou skupin. Jedno které by se zabývalo běžnými otázkami, druhé ústavní by bylo mnohem přísnější. To téma je v tuto chvíli často zmiňované, přikládám naše stanovisko s kterým budeme vyjednávat s dalšími stranami. Přímou demorkacii podporujeme od našeho založení, ale musí se dobře nastavit aby fungovala
https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-navrhuji-dva-typy-referend.html
ČR a její pozice v EU. Díky našemu členství jsme suverénní, nezávislý stát. Jsme exportní země, můžeme neomezeně obchodovat na volném trhu. Chrání nás evropské pracovní právo, jsme evropští občané, což nám zavidí zbytek světa. Platí nám zdravotní pojištění,  studenti využívají Erasmus.  Naše členství EU je potvrzením našeho místa ve světě po 40 letech izolace. Vystoupení by byla sebevražda.
Piráti berou každý návrh realisticky. Pokud nějaká evropská směrnice obsahuje blbosti, tak budeme první co se ozveme. Věci které státy zvládnou sami ať jim zustají pravomoce, velké globální projekty dělejme společně. Například Piráti dlouhodobě upozorňovali proti smlouvě TTIP protože obsahovala problematické pasáže, a nedělá to z nás protievropskou stranu.
Snad jsem vám přiblížil Pirátskou politiku, která vždy zohledňuje konkrétní návrh, bez velkých gest jako to dělají ostatní strany. S pozdravem František Kopřiva